Strømsholm – Skoklosterutstillingen

Helt siden jeg startet med whippet har jeg hørt at jeg _må_ dra til Skokloster og Whippetspesialen i Sverige. Nå har den helgen dessverre alltid kræsjet med min årlige hesteuke – Hestivalen – så jeg har ikke fått dratt tidligere. Men i år var Hestivalen avlyst og det var duket for en reise til Strømsholm. De senere årene har den store utstillingen skiftet lokasjon, men Strømsholm slott var vel så fint et sted for meg som aldri hadde vært på Skokloster.
20170729_103410
Guro med sine to whippser – Allfirdas Valeria (Lyra) og Whipsnow Space Oddity (Lobo) som er Lyras sønn.

20170729_13460420170729_134545
Guro v. og Roskva h.

Jeg tok med meg Allfirdas Roskva (valp), No Se Uch Allfirdas Pablo Picasso og Allfirdas Arya Stark (åpen klasse). I tillegg stilte Tove ut Ninia – Allfirdas Avalon (unghundklasse).
Fredag var hannhunder på whippetspesialen – Svenske whippetklubbens uoffisielle utstilling – og lørdag tisper. Også valpene var delt inn i kjønn på de ulike dagene. Dommer disse dagene var Vojtec Vlastislav. På uoffisielle utstillinger gis det ikke ut excellet eller ck og slike ting, men hundene blir plassert 1-4 i hver klasse, samt 1-4 beste hann/tispe.
Med hard konkurranse i ringen ble det ingen plassering på mine voksne fra denne dommeren men Allfirdas Roskva gikk hen og ble kåret til whippetspesialens BIS-valp og det er vi veldig fornøyd med!
BIR, BIS og BIM valp.png

Lørdag kveld var det duket for Skokloster sommershow med grillfest på plassen. Med grillmat og langbord og musikk blant mange whippet og myndefrelste ble det en veldig koselig kveld.

Søndag var det Vinthundklubbens offisielle utstilling med mulighet for svensk cert. Jeg var i utgangspunktet nedover for å se på hunder, så denne dagen hadde jeg ikke meldt på Roskva. Guro ble også nødt til å trekke Lyra fra dagens utstilling pga en skade i en fot. De påmeldte ble dermed No Se Uch Allfirdas Pablo Picasso, Allfirdas Arya Stark og Allfirdas Avalon denne dagen. Hanner ble dømt av Emma North-Row og tisper ble dømt av Patsy Gilmour. Ingen plassering men tok med oss fine kritikker hjem.
20170730_174336
En herlig helg tilbrakt med likesinnede whippetfrelste.