Påsken i Sverige

Skjærtorsdag pakket vi bagen, campingvogna, tenåringene og attpåklatten og satte kursen mot Sverige for å ha Sverigepåske. Med tenåringer på 14, 16 og snart 19 er det ikke alltid tatt for gitt at hele familien blir med på slike turer, så det varmet et morshjerte til gangs at absolutt alle (bortsett fra shettisen og katten som ble igjen hos en venn) ble med på tur. Jeg fikk også lurt inn en dag med hundeutstilling, og da var vel påsken for mitt vedkommende komplett.
11393256_10153298014880953_7681239594996017136_n

Arrangør for påskeustillingen 26.03.16 var den Svenske Whippetklubben. Arrangmentet ble holdt i Vilsta Sportshall ved Eskilstuna og dommer var Barbara Ruth Smith. Hvis jeg ikke husker helt feil var det 98 påmeldte whippet.
10003348_849694348390046_2032611434_nEn veldig behagelig plass for hundeutstilling, og genialt med tribuner for oss som ennå er litt urutinerte 😉 på pakking og klarte å glemme stoler. Trivelige arrangører og utrolige flotte premier. Det som også var en veldig opptur var hvor hyggelig det var å treffe svenske oppdrettere man kun har møtt via facebook og som tok varmt imot oss og ønsket velkommen når vi kom. Mange flotte hunder å beskue og det gav absolutt mersmak for flere turer til Sverige.

Plasseringsmessig gjorde vårt oppdrett det verken dårlig eller nådde helt i toppen. 3 av 4 Allfirdahunder som deltok oppnådde CK og av de var det Zelda som ble 1.UKK (beste unghund tispe) og gikk lengst og var med helt til siste utvelgelse i beste tispeplassering blant en stor gjeng. Hun endte da opp med 1.UKK CK og BIM Unghund på denne utstillingen.

Unghund Vilsta

BIR Unghund Mibisan’s I’m Mr Popcorn og BIM Unghund Allfirdas Zelda (foto: Marie Sandberg)

Allfirdas Lady Gwynneth of Elsing (Zuri) ble nr.4 i en åpen klasse med 23 tisper, og fikk med seg CK men ble uplassert i beste tispe. Allfirdas Valeria ble nr.5 i Championklassen og fikk med seg CK men ble uplassert i beste tispe.

Vi stilte i oppdretter klassen med de fire vi reiste med, og ble dagens 2.beste oppdretter med kjempefin kritikk: «En högkvalitet grupp som visar alla rasegenskaper på avkommarna. Fin o jämn grupp. Ônskar uppfödaren lycka til i framtiden».

Oppdrettergruppe Vilsta

Lyra (Ch), Zuri (Åpen), Zelda (Ungh), Pablo (Jr). foto: Guro Utgård Snøva

Vi har også en veldig utsillingsinteressert 5-åring som synes utstilling er like stas som det mor i huset gjør. Hun og Rime (Kathstones’s Destined for Allfirda) utgjør et supert team og det varmer et morshjerte (eller det varmer jo uansett hva jentungen gjør) å se de to i ringen.

12904031_10154652196955476_620890658_o

foto: Guro Utgård Snøva

Summa summarum en flott opplevelse å reise til Vilsta og den Svenske Whippetklubbens arrangement. Takk for oss, vi sees igjen 🙂